Tuoreet ja maukkaat oluet

Käsityönä valmistettuja pintahiivaoluita

Paloaseman Panimon maukkaat oluet syntyvät perinteisin menetelmin vanhassa autotallissa. Jokainen erä valmistetaan käsityönä korkealaatuisista raaka-aineista. Loh­jalla, Num­men kylässä toimiva pienpanimo edustaa paikallista olutkulttuuria parhaimmillaan.

Panimosta suoraan pöytään

Valikoimaamme kuuluvat sekä vakiotuotteet että kausittain vaihtuvat sesonkituotteet. Voit ostaa oluitamme pienpanimomme omasta puodista tai hyvin varustetuista elintarvikeliikkeistä ja ravintoloista.

Kaikki oluet jälkikäytetään ja kypsytetään pulloissa, jolloin pullon pohjalle jää hiivasakka. Mikäli et halua juoda sakkaa, kaada juoma varovasti lasiin ja jätä sakka pullon pohjalle. Kannattaa kokeilla myös toista vaihtoehtoa: pyöräytä pulloa muutaman kerran ja kaada aromikas sakka oluen sekaan.

Maista ja ihastu! Jos haluat lisätietoa, ota yhteyttä.

Oppipoika

Oppipoika on Paloaseman panimon ensimmäinen olut. Se on vaalea, suodattamaton pintahiivaolut, jossa on pyritty täyteläisen maltaan, raikkaan humalan ja kauran pyöreyttä antavaan tasapainoiseen liittoon.

Valmistusaineet: vesi, ohramallas, kaura, humala, hiiva

8–10 C
0,5 l, alk. 4,5 %

 

Oppipoika

Nokipalo

Nokipalo on tumma, miltei musta, suodattamaton pintahiivaolut. Sen makeuteen yhdistyvät paahteisuus sekä savun ja pähkinän aromit.

Valmistusaineet: vesi, ohramallas, humala, hiiva

10–12 C
0,5 l, alk. 4,5 %

 

Nokipalo

Ruisku

Ruisku on pintahiivalla käytetty, suodattamaton vaalea vehnäolut. Miedosti humaloitu Ruisku on mainio janon sammuttaja.

Valmistusaineet: vesi, ohra- ja vehnämallas, humala, hiiva

8–10 C
0,5 l, alk. 4,5 %

 

Ruisku

Hiidenvesi

Hiidenvesi on suodattamaton, vaalea pintahiivaolut, jonka väri on ohrankeltainen, maku maltainen ja kepeän raikas.

Olut on K-kauppiaiden hatunnosto paikallisuudelle. Se valmistetaan Nummen kylällä ja on myytävänä Hiidenveden äärellä vain Vihdin, Nummelan ja Lempolan K-Supermarketeissa.

Valmistusaineet: vesi, ohramallas, humala, hiiva

8–10 C
0,5 l, alk. 4,5 %

 

Hiidenvesi

Supertimppa

SuperTimpan Amerikan vehnä on suodattamaton, pintahiivalla käytetty olut. Kotimaisiin ohra- ja vehnämaltaisiin lisätyt jenkkityyliset hiiva ja humalat tekevät lopputuotteesta pirteän kevyen. Paloaseman panimo on valmistanut oluen SuperTimpan tilauksesta. Panimo kiittää paikallisuuden tukemisesta!

SuperTimppa on Vihdissä toimiva kauppias, joka tekee kaikkensa, että suomalaista työtä kunnioitetaan! Tavoitteena on tukea alueen kotimaisen tuotannon ja palvelujen kasvua sekä käyttää terveellisiä ja puhtaita raaka-aineita. Super Timppa siivittää työllisyyden lisäämistä arvostamalla enemmän työpanosta ja osaamista kuin pelkkää halpaa hintaa.

Valmistusaineet: vesi, ohra- ja vehnämallas, humala, hiiva

8–10 C
0,5 l, alk. 4,5 %

 

Supertimppa

Martti – Landen paras

Nummen Jussarin talon sivukammarista vuonna 1936 aloitti Martti Landen oman kauppiaan uransa. Lähes vuosisata myöhemmin tuo sama sivukammarin kauppiashenki elää edelleen omaa tarinaansa Saukkolan kylässä kolmannen sukupolven jatkaessa perheyrityksen historiallista taivalta.

Juhlavuoden kunniaksi kaksi vahvaa paikallista, Paloaseman panimo ja Landen yhdistivät voimansa ja syntyi perinteitä kunnioittava mutta pirteä uutuusolut: Martti.

Valmistusaineet: vesi, ohramallas, humala, hiiva

8–10 C
0,5 l, alk. 4,5 %

 

Martti – Landen paras

Lahnis-olut

Lahnis-olut Lahnis on pintahiivalla käytetty tumma ruisolut, johon on lisätty tujaus tervaa. Oluen humalointi on maltillinen. Lahnajärven Lahnajärven taukopaikka perustettiin vuonna 1951, kun Turun kautta Suomeen saapuneita ulkomaalaisia toimittajia kuljetettiin Helsinkiin tutustumaan vuoden 1952 kesäolympialaisten valmisteluihin.

Kahvilatoiminta Lahnajärvellä alkoi olympiakesänä nimellä Matka-Manna. 1950-luvulla paikalle avattiin myös Suomen autoklubin ylläpitämä leirintäalue. Vuonna1967 avattiin anniskeluoikeuksilla varustettu ruokaravintola ja 1980-luvulla motelli. Ravintolan vieressä toimi pitkään huoltoasema. Vuonna 2008 Lahnajärven ravintola ja huoltoasema lopettivat toimintansa seitsemäksi vuodeksi, kun Helsingin ja Turun välinen uusi moottoritie avattiin liikenteelle. Vuonna 2015 Pia Landenin luotsaama Lahnajärven ravintola avasi ovensa asiakkaille. Tervetuloa taas Lahnajärvelle!

Valmistusaineet: vesi, ohramallas, humala, hiiva

8–10 C
0,5 l, alk. 4,5 %

 

Lahnis-olut

Unkan Kalpea Hilja

Valmistusaineet: vesi, ohra- ja vehnämallas, humala, hiiva

4–7 C
0,5 l, alk. 4,5 %

 

Unkan Kalpea Hilja

Cafe Racing Club

Cafe Racing Club on perustettu vuonna 2005 cafe racing- ja classic racing -kulttuurin ylläpitämiseksi. Perustajiin kuuluvat Ari Tiainen, Jarkko Kaartilanmäki ja Matti Qvintus. Nykyään toiminta keskittyy lähes 100 % classic racing -kilpailuihin. Tällä hetkellä kisatiimissä ajaa perustajajäsenten lisäksi Elmeri Väisänen ja Jaro Aalto.

caferacingclub.com
Facebook: Cafe Racing Club

Valmistusaineet: vesi, ohra- ja vehnämallas, humala, hiiva

8–10 C
0,5 l, alk. 4,5 %

 

Cafe Racing Club

Lohja-ale on vaalea, sitruksisen raikas, suodattamaton pintahiivaolut. Hurnalointi keskitasoa.

Lohjan kaupungin vaakuna on alun perin vahvistettu Lohjan kunnanvaakunaksi vuonna

1951. Vaakunan halstari on Pyhän Laurentiuksen tunnus, joka on Lohjan keskiaikaisen kivikirkon suojeluspyhirnys. Kirkon seinärnaalauksissa Pyhä Lauri esitetään halstarin kanssa. Vaakunan pähkinätertut syrnboloivat seudun runsasta kasvillisuutta.

Pyhä Laurentius toirni Roornan kirkon diakonina kohnannella vuosisadalla. Laurentius

sai rnääräyksen viedä Roornan seurakunnan ornaisuuden keisarille. Hän jakoi varat kuitenkin köyhille ja vei heidät keisarin eteen sanoen, että he ovat kirkon oikea aarre. Laurentiusta piinattiin ensin ruoskilla ja asetettiin sitten halstarin tapaiselle rautalankaverkolle poltettavaksi. Hänen kerrotaan pysyneen lujana ja tyynenä keskellä tuskiaan, jopa pilkanneen pyöveleitään pyytärnällä, että närnä kääntäisivät hänet toiselle kyljelleen, jotta sekin puoli paistuisi. (Boken 500, 1988)

Valmistusaineet: vesi, ohrarnallas, hurnala, hiiva

8–10 C
0,5 l, alk. 4,5 %

 

Lohja-ale